Василь Юрчук загинув під час виконання бойового завдання на Харківщині, до останнього залишаючись відданим та непохитним захисником українського народу.

В останню земну дорогу воїна ЗСУ провели рідні, наречена, друзі, побратими та вся громада. В останнє від батьківської рідної хати вирушили до місцевого храму. Чин похорону відправили священнослужителі громади Православної Церкви України у храмі Свято-Казанської Ікони Божої Матері. Поховали Героя у рідному селі Лопавше, над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг. Присутні, не в змозі стримати сльози, висловлювали слова співчуття батькам і родині загиблого.

Усі, хто знав Василя, цінували його за його щирість, доброту та готовність завжди прийти на допомогу. Він безмежно любив своїх рідних, підтримував, піклувався про них. Був гарним другом, надійним побратимом та життєрадісною і щирою людиною.

Василь віддав найцінніше - власне життя за мир, за вільне майбутнє, за незалежність, за кожного з нас, за Україну!

Сьогодні рідні, друзі, товариші по службі й жителі всієї Демидівської громади низько схиляють голови перед мужністю і патріотизмом полеглого воїна, нагадуючи кожному одвічне – Герої не вмирають!
Світлий та добрий спомин про нашого земляка назавжди залишиться в наших серцях.
Вічна пам'ять Захиснику України!
Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в нашій пам’яті.
Вічна та світла пам'ять Герою України! - зазнаили в Демидівській селищній раді. 

 Читайте також: Нацгвардійця з Рівненщини посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня