В Україні заборонили вмикати музику у громадському транспорті. З 7 жовтня набирає чинності відповідний закон. Відтепер у маршрутках заборонений будь який звуковий супровід, окрім оголошень про зупинки. Обмеження стосується водіїв міського, приміських, міжміського та міжнародних маршрутів. Стосується це і пасажирів. Водій має право висадити пасажира, який голосно увімкнув музику. Як ставляться до таких заборон рівнян і що загрожує порушникам, дивіться далі у сюжеті.

Більше ніякого акустичного насилля в маршрутках. 7 жовтня набирає чинності Закон України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора Такі зміни в роботі громадського транспорту рівняни підтримують.

Заборона поширюється на рейсові пасажирські автобуси і маршрути як міського транспорту, так і приміських, міжміських та міжнародних маршрутів. Проте водіїв схоже ці обмеження не лякають, говорять в "режимі тиші" працюється навіть краще.

Деякі водії взагалі обурюються мовляв музика у військовий час недоречна.

Окрім музики не можна транслювати звуки фільмів або інші сигнали, що не є інформацією про поїздку. Обмеження стосуються також нерегулярних перевезень та навіть таксі .Щоправда для них є винятки: якщо всі пасажири не проти, вони все ж мають право на аудіотранслювання. Один з таксистів міста каже, що й раніше зважав на побажання своїх клієнтів.

Покарання можуть отримати і пасажири. Водій має право висадити людину, якщо та, голосно увімкнула музику. Безпосередньо до кермувальників можуть застосувати дистиплінарні заходи, а підприємство - не допустити до конкурсів.

Читайте також: На Дубенщині школярі на благодійному ярмарку зібрали понад 30 тисяч гривень