У місті Рівне 14 жовтня 2022 року проходитиме Міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2022». Він проводитиметься в нашому місті уже дев’ятий рік поспіль та приурочений цього року до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та до 80-річчя створення УПА.

У фестивалі братимуть участь бандуристи, лірники і кобзарі з багатьох регіонів України. У програмі фестивалю: лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, свято «Лірницька Покрова в етносаду» та святкові концерти на Майдані Незалежності і Залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії.

Як повідомляють організатори, спільно з Волонтерським центром UA.HELP під час заходів фестивалю буде проведено збір коштів на підтримку 43-ої артилерійської бригади!

В рамках цьогорічного фестивалю в Обласному центрі народної творчості відбудеться свято «Лірницька Покрова в етносаду», у програмі якого: виступи кобзарів, бандуристів та лірників; майстер-клас з навчання грі на лірі; виставка традиційних музичних інструментів та майстер-клас з їх виготовлення; виставка та майстер-класи з народно-ужиткового мистецтва; зустріч з лірниками, істориками, письменниками та етнографами.

В Залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії проходитиме концерт «Музика-зброя» до Дня захисників і захисниць України, 80-річчя створення УПА та Дня українського козацтва, в мистецькому цоколі органної зали виставковий проект Миколи Бендюка до 80-річчя УПА «Ніл Хасевич – головний художник УПА».

*у випадку несприятливих погодних умов концерти відбудуться в Залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії (вул.Соборна, 137)