Навчитися користуватись дронами за чотири дні. У Рівному стартували курси операторів безпілотних літальних апаратів. У першій групі 10 осіб: є як цивільні так і військові. Останні кажуть, такі вміння нині дуже важливі на полі бою. Як керувати дроном, бачили наші журналісти.

Анна - учасниця курсу з підготовки операторів безпілотних літальних апаратів. Аби навчитись основам: тут працюють з найпростішими навчальними безпілотниками, а також з дронами DJI mini 2, дещо кращими за характеристиками.

Використовують безпілотники в різних сферах. Не секрет, що нині вони неабияк допомагають нашим військовим на полі бою. Тож скористались можливість навчитись основам і військовослужбовці Збройних Сил України.

Курс триває чотири дні. Викладачі пояснюють: цього вистачає "з головою ", аби навчити основам керування дроном.

Організували курси за ініціативи державної служби зайнятості у Рівненській області. Для тих, хто стоїть на обліку як безробітний - навчання безкоштовне. В іншому випадку - курс вартує одну тисячу чотириста гривень.

Нині це перша група, яка опановує курси з управління найпростішими безпілотниками. Кажуть, будуть набирати слухачів і надалі. Адже побачили неабияку зацікавленість серед громадськості.

Читайте також: На Рівненщині волонтери зібрали майже 239 тисяч на техніку для військових