На Рівненщині дві сотні шкіл працюють дистанційно. Частина через свою близькість до кордону з білоруссю. Решта не мають належних укриттів. 169 закладів освіти працюють очно, а більше 250-ти в області мають змішану форму навчання. Як вчаться діти, наші журналісти побачили, завітавши в одну зі шкіл, під час повітряної тривоги.

 Анастасія - учениця 4-го класу. Дівчинка співає і розвеселяє своїх однокласників. Зараз повітряна тривога і діти перебувають в укритті в одній зі шкіл Дубенського району.

Щоб дітей було не більше ніж дозволяє укриття, учні початкових класів вчаться через день з 8:30 до 11:40. Після них знання отримують старші класи, але так як їх більше, відвідують школу вони раз в 3 дні. Головне, щоб під час повітряних тривог, всі могли перечекати в безпеці.

В школі дітям роблять акцент на основні предмети, а дистанційно вчать простіші , на кшталт музики чи образотворчого навчання. Не забувають примножувати знання і під час повітряної тривоги.

Освітяни оформили бліндаж різними малюнками, підготували школярам ігри та ребуси, щоб діти почувались тут комфортно. За жартами і співами тут, здається, страху зовсім не відчувається. Діти відволікають себе як можуть.

П'ять із 7 шкіл Тараканівської громади мають укриття і вчаться на змішаній формі навчання, інші 2 - дистанційно. Загалом по Рівненщині статистика дещо відрізняється.

До слова, в 40-ка кілометровій зоні від білоруського кордону, частина шкіл теж вирішили вчитись за змішаною формою навчання. Керівництво освітніх закладів та батьки у праві самостійно обирати формат, головне з дотриманням всіх правил і наявність укриття.

 Читайте також: Більше 44 тисяч гривень зібрали на ярмарку школярі Дубровицького ліцею