Фото ілюстративне
Підприємства комунальної енергетики бюджетної сфери підписали всі договори з газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг».

Тим часом 3 тергромади області прийняли рішення розпочати опалювальний сезон. Тепло подаватимуть, перш за все, у лікарні.

Також в області дбають про альтернативні види палива. Так, на підприємствах комунальної енергетики соцсфери замінено 30 котлів. Тим часом у Рівному побудували 20-мегаватну котельню, що працює на біомасі. Завдяки цьому за осінньо-зимовий період вдасться зекономити 6 млн м3 газу. Котальня забезпечуватиме теплом один із районів міста, пояснив директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Володимир Пшеюк.

Крім того, в області підготували сценарії на випадок надзвичайних ситуацій та виведення з ладу теплопостачальних систем. Так, на Рівненщині розгортатимуть намети, де можна буде зігрітися, отримати гаряче харчування. Також завдяки міжнародним партнерам, встановлюватимуть мобільні котельні.

Нам важливо пройти опалювальний сезон стабільно. І обласна влада докладе до цього максимум зусиль, - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: Придбай квиток онлайн - підтримай тварин у Рівненському зоопарку