Екологічна стежка в урочищі «Вільхава» має протяжність 2 кілометри. Знаходиться вона у Дермансько-Острозькому Національному природничому парку. Тут можна ознайомитися з рідкісними рослинами, тваринами, грибами та комахами. Зокрема, уздовж маршруту квітнуть лісові орхідеї, яких тут налічують 18 видів, лісові лілії, ростуть вікові дуби. Також тут мешкають червонокнижні птахи та комахи. Стежка знаходиться між селами Мости та Зелений Дуб.

Розробляючи екостежку, подбали і про наймолодших туристів. Для них облаштували екоклас просто неба. Це локація, де зручно сісти відпочити та послухати лекцію.

Екологічна стежка невелика – 2 кілометри, але напрочуд цікава. Тут налічується 7 «зупинок», де любителі лісових мандрів зможуть поєднати корисний та активний відпочинок. Це вже друга стежка у цьому парку. Перша «Від Волині до Поділля» має протяжність 9 кілометрів, – розповіла начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Екостежка має зони відпочинку та 10 інформаційних стендів про роль кажанів у старих дібровах, а також червнонокнижний рослинний і тваринний світ парку.

Загалом на Рівненщині працює 3 Національні природничі парки та заповідник. У них облаштовано 5 різних за змістом екологічних стежок.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: Рівнян запрошують на культурні та мистецькі заходи