На Рівненщині сім'я переселенців має на озброєні - Джавеліну. Так звати корову, яку подарували багатодітній родині. Сім'я переїхала на Рівненщини з Донецької області, мають семеро дітей. Чи стала їм у нагоді рогата, подарунок , дивіться далі у сюжеті.

Подарована переселенцям корова на ім'я Джавеліна місцева зірка. В Остриєві її знають всі, тому в пошуках парнокопитної нам допомогли односельчани.

Джавеліну знайшли. Її господарка Альона, якраз збирається її доїти. Ділиться, має великий досвід. Цій справі ще 20 років тому жінку навчила бабуся її чоловіка, але звикнути до нової худоби було складно, бо характер та має не з легких.

Скільки молока дає корова вдень, сім'я тримає в секреті, але говорять, що їм вдосталь. Парнокопитній в хліві сумувати не доводиться, має там двох сусідок.

Після того як подоїли, корову треба погодувати. В їжі Джавеліна не перебірлива, але найбільше любить яблука.

Жінка ділиться, що хоч на Рівненщині не довго, але вже мають велике господарство. Сім'я розводить ще кроликів.

Тримають худобу виключно для себе, мають з того м'ясо. Вдома на Донеччині теж тримали велике господарство, але були змушені покинути все там.

Військові допомогли родині виїхати. Тікали чоловік, дружина і семеро дітей, прихопили з собою і кішку.

Діти її люблять. З улюбленців мають ще, пса, якого звуть Рексом та цуцика Мішку. Рівненщина для родини стала новим домом, тому тут вони облаштовують все для комфортного життя. Повертатись додому, на Донеччину поки не планують. Міркують аби назавжди лишитись на Рівненщині.

Читайте також: Як відправити адресну посилку рідним на щойно звільнені території?