Встановлення паркувальних бар'єрів, ланцюгових бар’єрів, автоматичних шлагбаумів, антипаркувальних стовпчиків та інших різноманітних конструкцій на будь-яких територіях громадського користування є незаконним.

 Про це інформують на сторінці Департаменту муніципальної варти.

На території Рівненської громади масово самовільно встановлюють на пішохідних шляхах, тротуарах, у дворах багатоповерхових будинків обмежувачі та паркувальні бар’єри, які унеможливлюють паркування будь-якого іншого авто, окрім свого.

Застосування таких бар’єрних елементів, часто несе загрозу безпеці і здоров’ю пішоходів, особливо в період з пізньої осені до весни, коли перешкоди сховані під шаром снігу чи льоду, який приховує навіть контрастно виділені обмежувачі. Також такі самовільні захоплення створюють проблеми та перешкоди для екстрених служб (поліція, швидка, пожежна служба) та спеціальної техніки (прибиральна, аварійна).

Звертаємо вашу увагу, що в низці чинних нормативних актів України та Правилах благоустрою міста Рівного прописано, що встановлення різноманітних перешкод і бар’єрів на шляхах руху не допускається.

З метою недопущення порушень у сфері благоустрою та виявлення самовільно встановлених паркувальних бар'єрів, ланцюгових бар’єрів, антипаркувальних стовпчиків та інших різноманітних конструкцій інспектори Департаменту муніципальної варти протягом жовтня проводитимуть рейди по вулицях нашої територіальної громади, а саме: вул. Соборна, Кн. Ольги, Київська, Віденська, Д. Галицького, С. Крушельницької.

За самовільне встановлення різноманітних конструкцій на об’єктах благоустрою винних осіб на винних осіб чекає адміністративна відповідальність передбачена ст. 152 КУпАП, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 – 1360 грн., посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності від 850 – 1700 грн.

Читайте також: У Рівному влаштовують благодійний ярмарок тварин