Основною можливістю підвищення енергоефективності житлових будинків на сьогодні стала Програма Фонду енергоефективності "Енергодім". Однак, ОСББ нашої громади можуть отримати підтримку з місцевого бюджету прийнявши участь у Програмі "Енергодім Рівне".

Завдяки існуючим програмам мешканці громади можуть отримати від Фонду енергоефективності, обласного та місцевого бюджетів часткове відшкодування витрат на проведення енергоаудиту, розробку проектної документації, а також відшкодування частини відсотків за кредитами та витрат пов'язаних з впровадженням заходів з енергозбереження.

Учасниками Програми Фонду енергоефективності "Енергодім" стали 26 ОСББ Рівненської громади, з яких 8 ОСББ долучилися до міської програми, практично завершили роботи і очікують на компенсацію з місцевого бюджету. Ще 3 ОСББ подали відповідні заяви на участь у програмі та чекають на їх погодження.

"Комплексні проекти з підвищення енергетичної ефективності будівлі доволі фінансово обтяжливі для мешканців багатоквартирних будинків і це спонукає їх залучати усі існуючі інструменти, як державної так і місцевої підтримки. Запровадження комплексного підходу термомодернізації житлового сектору в подальшому призведе до економії енергоносіїв, зменшення фінансового навантаження на мешканців та в цілому підвищить енергетичну безпеку держави," - відзначив директор Департамент економічного розвитку Рівненської міської ради Володимир Липко.

Про це інформує рівненська міська рада