24-річному рівнянину Президент України присвоїв орден "За мужність" 3 ступеня. Дмитро Воронський - ще у перші дні вторгнення знищив колону військової техніки окупанта. Йдеться про десятки одиниць ворожої техніки. Про те, як для нього почалась повномасштабна війна та особливості роботи в реактивній артилерії - розповів нашим журналістам.

Це кадри з особистого архіву рівнянина Дмитра Воронського. 24-річного командира бойової машини "Граду". В березні Президент України присвоїв бійцю орден "За мужність" 3 ступеня. За знищену колону військової техніки - у перші дні вторгнення на Луганщині.

Дмитро військовослужбовець-контрактник. В армію пішов, наслідуючи приклад батька. Нині служить у 24 окремій механізованій бригаді. Пригадує, як для нього розпочалась повномасштабна війна.

Пригадує початок вторгнення і друг Дмитра, Роман Корчак. Хлопець займається волонтерством. Від самого початку не розгубився, і почав збирати допомогу для свого товариша.

Нині Дмитро Воронський проходить період реабілітації. Отримав травму, виходячи з під ворожого обстрілу.

Тепер хлопець повертається на службу. Каже на останні новини пов'язані з мобілізацією у країні-агресорці не зважає. Переконаний, окупанту це ніяким чином не допоможе досягти своїх цілей. А за свої звірства кожен із них отримає справедливе покарання.

Читайте також: Звільнені з полону бійці отримають безкоштовне лікування та реабілітацію