Міграційна поліція попереджає: примусова праця — це один із видів торгівлі людьми.

 Про це інформує Поліція Рівненщини.

Через бойові дії і у зв’язку із вимушеним переїздом в інші регіони чи за кордон на сьогодні існує ризик залучення громадян до примусової праці.

Так, учора, 23 вересня, працівники управління міграційної поліції у Рівненській області та управління Держпраці побували на агропідприємствах області в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо протидії трудовій експлуатації.

Керівників та працівників приватних господарств поінформували про можливі ризики у разі відсутності офіційного оформлення трудових відносин і роздали буклети із роз’ясненнями, як розпізнати та уникнути примусової праці.

Поліцейські радять, у разі наявної інформації чи виникнення будь-яких труднощів та підозр у втягненні осіб до примусової праці, телефонувати на гарячі лінії:

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації: тел.: 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного).

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: тел. 0 800 505 501 (з мобільного або стаціонарного).