Збройні сили України упродовж 23 вересня відбили атаки російських військ у районах 10 населених пунктів. Також українські війська продовжували влучати по позиціях окупантів на всій лінії фронту.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Так, Сили оборони відбили атаки росіян у районах населених пунктів Спірне, Соледар, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Зайцеве, Майорськ, Кам’янка, Авдіївка та Опитне.

Авіація ЗСУ завдала 25 ударів, зокрема вразила 18 районів зосередження солдатів і військової техніки та 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Підрозділи ППО збили по одному гелікоптеру й літаку та вісім безпілотників.

Ракетні війська й артилерія уразили 6 пунктів управління, понад 20 районів зосередження солдатів та техніки, три позиції ППО та 4 склади боєприпасів.

Обстріли окупантів

Упродовж 23 вересня окупанти завдали 5 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснили понад 60 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об'єктах в Україні.

Від обстрілів постраждали понад 60 населених пунктів, зокрема Миколаїв, Мар'їнка, Очаків, Оріхів, Печеніги тощо. Внаслідок удару по Одесі безпілотниками загинули 2 людини та ще 2 зазнали поранень.

На Волинському та Поліському напрямку ситуація без змін. На решті напрямків — окупанти обстрілюють із танків, мінометів та артилерії.

«Мобілізація» та «референдуми»

У Запорізькій і Херсонській областях чоловікам призовного віку, що відмовилися від українського громадянства та отримали російське, окупанти роздають повістки про «мобілізацію».

23 вересня був перший день «голосування» на окупованих територіях. Крім того, невелика кількість людей вирішила брати участь у псевдореферендумі, тож колаборанти у супроводі озброєних російських солдатів збирають підписи у місцях проживання українців.

Читайте також: З Рівненщини відправили допомогу в Балаклію