Рятувальники зазначають, що процес тестування, який був розпочатий 7 вересня, викликав ряд незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити вимагала певного часу для тестування. Така система - це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя.

Минулого року впровадження цієї системи було оцінено в декілька мільйонів доларів і майже рік часу на всі роботи, але завдяки спільним зусиллям мобільних операторів, Української асоціації операторів зв’язку “Телас”, виробників мобільних телефонів та смартфонів, вендорів обладнання мобільного зв’язку, світових постачальників програмного забезпечення для смартфонів, завдяки підтримці Міністерства внутрішніх справ, Міністерства цифрової трансформації, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та багатьом нашим партнерам для країни було реалізовано цей проєкт на безкоштовній основі.

Надалі ця система перейде в дослідну експлуатацію і буде використовуватись для надсилання реальних сигналів про загрози для українців.

ДСНС України у взаємодії з виробниками мобільних телефонів працює й надалі над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати сповіщення.
Рятувальники ДСНС України ще раз дякують усім за розуміння та терпіння, - зазначать в ГУ ДСНС в Рівненській області.

Читайте також: Дубенщина передала ЗСУ автомобіль швидкої з Італії