215 захисників та захисниць України повернулись з російського полону. З них 108 — бійці "Азову". 21 вересня відбувся обмін полоненими. Із 215-ти людей, звільнених з полону, четверо пов’язаних із Рівненщиною! Хто вони і як зустрічала Україна своїх героїв, дивіться далі у сюжеті.

Вагітна полонена з Рівненщини Мар'яна Мамонова першою серед звільнених військовослужбовців повертається в Україну. 4 квітня капітанка медичної служби потрапила у полон до кадирівців. Вже тоді медикиня була при надії. Наразі Мар'яна вже на 9 місяці вагітності. Нарешті повернулася з полону.

Анна Марцинкевич додає, що Мар'яна вже пройшла медичний огляд і зараз вона знаходиться на Чернігівщині та незабаром повернеться додому. Окрім вагітної медикині, повернулися з полону ще троє жителів Рівненщини - це Капітан Козінський Дмитро Олександрович житель Рівного, підполковник Данилевич Віталій Миколайович, уродженець смт Смига Дубенського району та старший солдат Козацький Дмитро Олександрович, студент Острозької академії, або як його знають "Очі Азовсталі".

Загалом з російського полону звільнили 215 українських військових. З них 108 — бійці "Азову". Обмін відбувся у Чернігівській області. Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ. В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука.

В обмін на п'ятьох командирів, які зараз у Туреччині, Україна передала 55 військових РФ. Українські захисники Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав "Калина" Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко згідно домовленостей до кінця війни залишатимуться під протекторатом Ердогана.

Глава МВС України Денис Монастирський повідомив, що "це був найтяжчий обмін, який він взагалі спостерігав у своєму житті. Але очевидно, це велика перемога України".