Близько 11 години вчора, 21 вересня, до поліції надійшло повідомлення від співробітника служби охорони на залізниці, що неподалік колії на вулиці Білій затримано невідому особу, яка здійснила крадіжку високовольтного кабелю з тепловоза.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на виклик, встановила, що невідомим виявився 29-річний рівнянин. З місця події поліцейські вилучили два відрізки мідного кабелю загальною довжиною три метри, газовий ключ, пилку та рукавиці.

 А напередодні, 20 вересня, охоронці станції викрили 44-річного жителя обласного центру, який проник до вагона тепловоза, звідки таємно викрав металеві вироби загальною вагою майже 36 кілограмів. Однак і його протиправні дії викрили охоронники, які і затримали зловмисника.

 За обома фактами таємного викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Сума завданого збитку встановлюється.

 Нагадаємо, що аналогічну крадіжку із локомотива за цією ж адресою скоїв шостого вересня іще один 29-річний житель обласного центру, який тоді перерізав силовий кабель від тягових електричних двигунів і намагався його викрасти. Відносно нього тривають слідчі дії.

Про це інформує поліція Рівненщини.

Читайте також: На Рівненщині патрульні допомогли дістатися додому жінці, що заблукала