Зібравши достатньо доказів, слідчі Рівненського РУП закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 4 статті 189, частиною 3 статті 311 КК України. За скоєне 34-річному рівнянину може загрожувати до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, викрили та затримали тоді ще 33-річного жителя обласного центру оперативники управління карного розшуку та Рівненського РУП 22 червня на одній із зупинок Рівного. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисник погрожував фізичною розправою та пошкодженням особистого майна 31-річному рів нянину та його родичам, вимагаючи 20 тисяч гривень неіснуючого боргу. Завдавши тілесні ушкодження потерпілому, 10 тисяч від нього він незаконно отримав вночі шостого червня. Втім, під час чергової передачі коштів поліцейські затримали вимагача.

Під час особистого обшуку у нього вилучили 5 тисяч гривень, отриманих злочинним шляхом, а у наплічнику — пакунок із м’якою іграшкою для відправлення поштою, всередині якої знаходились 60 нарковмісних таблеток. Того ж дня під обшуку за місцем проживання поліцейські виявили та вилучили 70 зіп-пакетів із 1675 пігулками загальною масою 113,51 грам, які згідно з висновком експерта, в своєму складі містять прекурсор – псевдоефедрин.

Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом вимагання, вчиненого в умовах воєнного стану, йому повідомили про підозру за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України. Потому, після результатів експертизи, за незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх збуту в особливо великих розмірах, за частиною 3 статті 311 КК України.

Під час досудового розслідування він перебував під цілодобовим домашнім арештом.

У скоєному 34-річний рівнянин зізнається — під час досудового розслідування співпрацював із органами досудового розслідування. Відтак, слідчі завершили досудове розслідування, а кримінальне провадження із обвинувальним актом скерували на розгляд суду.

Відомо, що він і раніше потрапляв у поле зору поліцейських за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. 

Про це інформує поліція Рівненщини.

Читайте також: Учасникам ОЗГ, які налагодили наркопотік у колонію на Сарненщині, оголошено про підозру