Керівники гуртків з патріотичного виховання «Джура» із Тараканівської громади комунального закладу «Рівненський обласний центр національно- патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді» Олена Петрук і Олександр Чорнобай разом зі своїми вихованцями почали виготовляти «окопні» свічки для наших захисників.

«Такою свічкою можна врятувати життя людей у підвалах, які залишилися без електро- та газопостачання. Підсушити одяг, зігрітися чи приготувати їжу. Одна така свічка в бляшанці може горіти від 2 до 5 годин. Отож, це незамінна річ на фронті для кожного», - розповідала керівниця гуртка Олена Петрук.

Процес виготовлення не є складним. «Окопні» свічки роблять у металевій тарі з-під консервів. Тришаровий гофрований картон ріжуть на смужки, скручують та вкладають у бляшанки. Парафін та віск переплавляють, після чого заливають у вже підготовлені місткості з картоном.

Лише за 2 дні спільної робити тараканівськими "джурами" було виготовлено 90 окопних свічок, що не бояться ні дощу, ні вологи та гріють навіть у вітряну погоду.

Також керівники гуртків запрошують долучитися до доброї справи. Так, завжди є потреба у парафіні, воску, гофрованому картоні та бляшанках з-під консервів. 

Усі охочі допомогти можуть звертатися за деталями до Олени Петрук - 0632207083

Про це інформує Рівненська обласна рада.