Фото: ілюстративне
Господарським судом Львівської області задоволено позов Рівненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі одного з відділів освіти Рівненського району до львівського товариства. Суд зобов’язав відповідача повернути надмірно сплачені бюджетні кошти за нікчемними додатковими угодами до постачання природного газу.

Так, прокурорами встановлено, що у 2020 році відділом освіти укладено договір із товариством на постачання газу. Пізніше, за короткий проміжок часу сторони без належного обґрунтування та документального підтвердження уклали 6 додаткових угод, за якими ціну за одиницю товару збільшено на понад 68 %, при цьому зменшивши обсяг постачання газу.

Таким чином не дотримано вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та необґрунтовано змінено істотні умови договору.

Ці порушення призвели до повного нівелювання результатів відкритих торгів та безпідставного отримання з бюджету понад 282 тис. грн. Це і стало підставою для звернення прокурорами до суду.

Загалом, з початку року, завдяки принциповій позиції органів прокуратури Рівненщини, суди ухвалили рішення щодо повернення майже пів мільйона гривень, безпідставно сплачених освітніми закладами за «блакитне паливо».

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: На Рівненщині колишній сільський голова проведе 4 роки в колонії за незаконні оборудки з бурштином