На Рівненщині цьогоріч 427 випускників склали тести на двісті балів. Серед них – 8 переселенців. Найкращі результати - з математики, розповіли в департаменті освіти і науки Рівненської ОВА.

Нагадаємо, що через воєнний стан традиційне зовнішнє незалежне оцінювання було замінене національним мультипредметним тестом, який став спрощеною версією. Комплексний тест складався одразу із 3 предметів - української мови, математики та історії України.

Тестування проводилося у 38 тимчасових екзаменаційних центрах та відбувалося у три сесії: основну, додаткову та спеціальну.

У Рівненській області основну сесію склали 7 166 осіб, додаткову - 721, спеціальну - 137. У підсумку 427 учасників набрали найкращі результати. Серед них 415 осіб – випускники закладів освіти області, а 8 – із інших регіонів України, які знайшли тимчасовий прихисток на Рівненщині.

Усього на 200 балів оцінено 553 тести. Серед них 128 – з української мови, 192 – з історії України, 233 – з математики. На максимальну кількість балів з одного предмету виконали 319 осіб, з двох предметів – 90, з трьох – 18.

Зауважимо, що під час війни до закладів освіти області зараховано 2,5 тисячі учнів та 200 вихованців із числа внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА. 

Читайте також: ВПО отримуватимуть соцпослуги по-новому