Мова йде про велопарк "Ремельський". Тут планують зрубати два гектари лісу. Лісівники кажуть, це планові рубки, які проходять кожні десять років. Жителі дачного масиву, поблизу села Новоукраїнка впевнені, що такі дії ставлять під загрозу існування туристичного маршруту — велопарку "Ремельський". Павло Невесенко продовжить.

Вікторія Бєлоброва проживає у дачному масиві поблизу велопарку Ремельський. Часто їздить цим маршрутом. Показує позначки на деревах у лісі. Каже, це мітки на вирубку.

Вікторія Бєлоброва додає, її непокоїть планована вирубка дерев. Таких помічених ділянок місцеві нарахували у лісі чотири. Хоча лісівники анонсували, що таких буде лише дві.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства пояснюють, діють згідно плану вирубок лісу на 2020-2029 роки. На 2023 рік заплановано вирубати дві ділянки, площею у два гектари.

Також лісівники додають, якщо під час вирубки пошкодять веломаршрут, обіцяють його відновити.

Втім місцеві не вірять лісівникам. Розповідають, нині за лісом ніхто не доглядає. На місцях попередніх вирубок нині ростуть хащі.

В Олександріївській тергромаді розповідають, не хочуть конфлікту, але водночас не розуміють, чому лісівники вирубують здоровий ліс, а не зрізають старі або понівечені негодою дерева.

Натомість , лісівники наголошують, такі вирубки необхідні у цей непростий для України час. Адже це наповнює бюджет нашого регіону.

Мешканці дачного масиву створили ініціативну групу. Планують звертатися у центральні органи влади, аби призупинити вирубку лісу. Хочуть, аби лісу, в якому знаходиться велопарк Ремельський надали статус рекреаційної зони, та об'єкту соціальної інфраструктури.

Читайте також: На Рівненщині стартував набір для участі у проєкті «Вихователь безпеки» для територіальних громад