Центр іпотерапії для психологічної реабілітації дітей та військовослужбовців планують створити на базі Мирогощанського державного іподрому, що в Дубенському районі.

Наразі тут працює центр реабілітації для військових та дітей. Опікується ним заслужений майстер України з кінного спорту Вікторія Марущак. Сама територіальна громада із створенням центру іпотерапії не впорається, адже він – дороговартісний, є потреба в капітальному ремонті.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль вважає, що у майбутньому іподром можна перетворити на потужний центр розвитку кінного спорту.

Очільник області неодноразово відвідував підприємство. До однієї з таких поїздок долучилися і представники Фонду держмайна. У Фонді планують виставити комплекс на аукціон, адже вважають, це хороший приклад приватизації.

Після приватизації дуже хочеться, щоб іподром став точкою росту кінного спорту та розвитку іпотерапії. Запрошую усіх інвесторів, благодійників, меценатів, бізнесменів до співпраці. А також всіх тих, хто любить коней і готовий підтримати такий соціальний проєкт, - зазначив Віталій Коваль.

Нагадаємо, коли почалася повномасштабна війна, іподром став прилистком для коней-переселенців, зараз їх є 42. І породистих скакунів, і простих привезли з Київщини, Миколаївщини, інших областей, де йшли важкі бої.
Не так давно приїхали коні з Енергодара, що на Запоріжчині, та Марганця Дніпропетровської області. Є - з Маріуполя.

Читайте також: На Рівненщині зріс попит на обмін посвідчення водія