За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури затверджено і скеровано до Костопільського районного суду обвинувальний акт стосовно 33-річного жителя колишнього Костопільського району, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Слідством встановлено, що у липні 2022 року чоловік отримав повістку про призов на військову службу під час мобілізації, але прибувши у визначений день до територіального центру комплектування та соціальної підтримки відмовився від проходження військової служби за призовом по мобілізації.

Відповідно до статті 65 Конституції України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Загалом, за процесуального керівництва органів прокуратури Рівненщини з початку широкомасштабного вторгнення росії до судів області скеровано вже 13 обвинувальних актів стосовно ухилянтів від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Здолбунівської окружної прокуратури

Читайте також: Аферист виманив у дубенчанки за схемою "Ваша донька потрапила у ДТП" понад 30 тисяч гривень