Митрополит Онуфрій та керівники єпархій УПЦ МП з усієї України в неділю, 11 вересня, приїздили на Рівненщину. У Дерманському монастирі - провели богослужіння, в якому взяло участь чимало вірян з нашої області та паломників із сусідніх. Як усе відбувалось, бачили наші журналісти.

Неділя, 11-го вересня. Урочисте богослужіння у Свято-Троїцькому жіночому монастирі у Дермані. Його очолив предстоятель Української православної церкви Московського патріархату - митрополит Онуфрій.

В цей день прославляли святителя Ієрофея. Його знають як одного з найбільш освідчених священників того часу. Знав чимало мов, займався літературними працями та був настоятелем цього монастиря з 1829 року. Його мощі знайшли тут, у головному храмі. Цьогоріч 17 серпня Священний синод УПЦ МП причислив єпископа до лику святих.

У цей день на подвір'ї монастиря тисячі вірян. Приходили з сім'ями та дітьми. Приїздили і паломники із сусідніх міст та областей.

Співслужили Онуфрію і очільники епархій. Зокрема єпископ Рівненський і Острозький Пимен. Останній наприкінці богослужіння подарував предстоятелю УПЦ МП ікону святителя Ієрофея.

Нагадаємо, напередодні, 12 серпня, Рівненська обласна рада звернулась до народних депутатів з проханням заборонити діяльність УПЦ МП, в якому в тому числі вимагають від керівників громад провести роз'яснювальну роботу з мешканцями, а мирян УПЦ МП закликають порвати будь-який зв'язок з РПЦ та почати діалог про об'єднання. Однак навіть під час війни тисячі українців продовжують ходити у храми православної церкви московського патріархату.

 Читайте також: Із рівненської фракції "ЄС" виключили депутата-кіборга