Міністерство охорони здоров'я анонсувало старт кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором». У рамках проєкту міністерство закликає громадян ставати донорами крові для військових та постраждалих цивільних.

 Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

«Війна створює нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, які страждають від агресії, розв’язаної російською федерацією. Наразі важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові, яка допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації», — йдеться у повідомлені.

Як стати донором?

  • Звернутися до центру крові (практично у кожному місті є центри крові або інші медичні заклади, де можна здати кров).
  • Записатися телефоном у базу донорів у центрах крові свого міста. Всі медичні заклади, які роблять запаси крові, мають власну базу донорів і за потреби крові зв’язуються з ними.

Список центрів крові – за посиланням.

Записатися онлайн в реєстр донорів. Кожен, хто бажає донатити кров, може зареєструватися на відповідних вебсервісах, внести туди всю необхідну інформацію і чекати повідомлення від координаторів.
Внести свої дані можна на ресурсі.

Хто може стати донором?

Кожен дієздатний українець віком від 18 років. Серед обов’язкових вимог: маса тіла не менше ніж 50 кг і відсутність протипоказань до донорства.

Читайте також: На Рівненщині побували інвестори з Польщі: про що домовились