Слідчі Дубенського РВП завершили досудове розслідування та за погодження місцевої прокуратури скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом до суду. Відтак, 34-річному дилеру може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, 17 липня цьогоріч зловмисник продав за тисячу гривень наступальну осколкову ручну гранату «РГН» та запал до неї. 28 липня під час чергового збуту боєприпасу на вулиці Залізничній у райцентрі його затримали поліцейські.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік відбував покарання у Херсонській області, де і залишився проживати після умовно-дострокового звільнення. Із початком бойових дій, виїжджаючи із окупованої території, знайшов декілька гранат, які прихопив для самозахисту. Проте, через деякий час вирішив їх продати.

Балістична експертиза підтвердила, що граната — бойова.

Слідчі Дубенського РВП повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Під час досудового розслідування підозрюваний співпрацював із органами досудового розслідування. Свою вину він визнає повністю.

Втім, раніше судимому за вчинення корисливих злочинів та злочинів, пов'язаних із незаконним обігом зброї, умовно-достроково звільненому із місць позбавлення волі 34-річному жителю Дубенщини загрожує черговий строк.

Читайте також: У Степангороді вилучили бурштин, мотопомпи та зброю