Маршрутки і кумівство у Рівному - чи буде коштувати проїзд 28 гривень у громадському транспорті обласного центру? Про це вже говорять у міській раді. Компенсовувати частину вартості, а саме з теперішніх 12-ти до 28 гривень, доведеться з міського бюджету. Чи справді це так, розбирався наш Павло Невесенко.

26 серпня рівнянам з гордістю та пафосом презентують 18 великогабаритних автобусів. Мовляв, це частина транспортної реформи. Розв'яже проблему із заторами, та дасть змогу містянам комфортно пересуватися у Рівному. Тоді, поміж іншого, Олександр Третяк говорив про дотації з міського бюджету перевізникам. Розповідав в перспективі, тим хто хоче займатися перевезеннями будуть встановлені нові правила.

Про компенсацію за пільговиків перевізникам говорив і секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. Мовляв, нові автобуси перевозитимуть безкоштовно необмежену кількість людей. Тому, готові виділяти кошти на це з міського бюджету.

За кілька днів депутатка Рівнеради написала пост у фейсбуці. Розповіла, до затвердження тарифу у 12 гривень за проїзд у громадському транспорті отримала документи у яких перевізник Руслан Селецький порахував - перевезення одного пасажира його автобусами коштуватиме 28 гривень. Відтак депутатка, впевнена вочевидь 16 гривень доведеться компенсувати з міського бюджету.

Олена Хотенко впенена такі сприятливі умову створили для фірми Рівне Транс, через те, що її керівником є Руслан Селецький, як бізнесмен дуже близький до Олександра Третяка. Все тому, що батько та дядько Руслана Селецького є також засновником Рівненської духовної семінарії, яку очолював донедавна Олександр Третяк. Додає, таку схему керівництво міста разом з перевізником вигадали заздалегідь.

Ігор Хомич свого часу вже запускав 5 великогабаритних автобусів у Рівному. Розповідає, для нього умови були зовсім інші. Тоді проїзд коштував по 8 гривень та й компенсації за пільговиків він не отримав жодної копійки.

Також підприємець додає, перевізники можуть аргументувати для себе будь-який проїзд, втім чи компенсовувати його вирішує міська влада. Чоловік впевнений, якщо говорити про ситуацію, яка склалася з підприємством Рівне Транс, то виділяти додаткові 16 гривень з бюджету на одного пасажира в умовах віцйни недоцільно.

Натомість сам Руслан Селецький нам розповів, дійсно сподівається на дотації з міського бюджету. Втім це буде лише після укладання договорів, бо нині великогабаритні автобуси курсують в тестовому режимі. Запевнив, мова про 28 гривень за проїзд не йде. Він хоче, аби йому компенсували кошти за перевезених пільговиків.

Проїз по 28 гривень у Рівному - міф чи реальність? Вочевидь на це питання відповісти наразі складно. Чи компенсовуватимуть з міськбюджету гроші перевізнику, який є близьким до Олександра Третяка? Відповіді на ці питання ми дізнаємось найближчим часом.

Читайте також: Рівнеелектроавтотранс впроваджує нові технології