Фото: ілюстративне
3 вересня у світі відзначають День China Mobile, День Softbank, День Перемоги в китайській народній війні опору японським загарбникам і Перемоги у Другій світовій війні КНР, День біолога у Бразилії, День боротьби з британським колоніалізмом в Ірані, День грінок з сиром «Валлійський кролик» і Національний день барбекю зі свинячих реберець в США, День ліжка в Японії, День методиста в Сумах, Україна, День хмарочоса, Міжнародний день бекону, Міжнародний день бороди. 3 вересня християни відзначають церковне свято апостола від сімдесяти Фадея та мучениці Васси.

ЯКЕ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО 3 ВЕРЕСНЯ

3 вересня християни відзначають церковне свято апостола від сімдесяти Фадея та мучениці Васси. З цього дня починали прибирання льону і виготовляли лляну тканину. У народі день відомий під назвою Льняниця. Лляний одяг носили при застуді і лихоманці.

3 вересня прибирають з дерев останні яблука, щоб не виснажувати дерево. Після цього яблука складають в льох. Витирати яблука від бруду і роси не можна, інакше вони будуть менше зберігатися. Також в цей день можна сіяти щавель і квасити капусту.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 3 ВЕРЕСНЯ

В суботу, 3 вересня, іменини відзначають власники таких імен: Тадей, Аврамій, Павло, Олександр, Рафаїл, Корнилія, Ігнатій, Марфа, Васса, Дорофей, Марта, Фаддей, Єфрем.

3 ВЕРЕСНЯ - НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

Якщо у горобини багато ягід, то осінь буде дощовою;
Якщо береза жовтіє з верхівки – осінь буде ранньою, а якщо знизу – бабине літо затягнеться;
Ясний день означає, що ще 4 дні буде сонячно;
Багато жолудів – до сніжного Різдва;
Багато павутини – до потепління;
Якщо в цей день стоїть гарна погода, то, згідно з прикметами, протягом наступних чотирьох тижнів буде теж тепло і сонячно, без дощів;
Миші роблять гнізда на копицях – за прикметами, осінь буде дощовою і довгою;
Люди, які народилися 3 вересня, можуть бути добрими цілителями;
За вітром судили про погоду на найближчий час: північний – похолодає, південний – до тепла, західний – до сонячної погоди, східний – до дощу;
Кури линяють – зима буде теплою;
Миші зерно крадуть – до холодної і сніжної зими;
Багато павутини – до тепла.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ 3 ВЕРЕСНЯ:

Не рекомендуються 3 вересня довго дивитися в темні очі.
Не слід відпускати дітей одних грати в поле.
Не варто планувати на 3 вересня далекі поїздки.
Не рекомендується ходити в гості.
Сьогодні краще утриматися від великих фінансових витрат.
Поганою прикметою вважається прислухатися до чужих порад.