Сьогодні у Рівному відзначають День міста. Вперше це відбувається в умовах війни, коли чимало рівнян боронять країну. Інші ж жителі міста займаються волонтерством, працюють і творять заради Перемоги.

Сьогодні ж представники міської та обласної влади поклали квіти до пам’ятника Марії Рівненській (Несвицькій), до колони Божої Матері, а також вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих в АТО/ООС та тих, хто боронив нашу землю з початку повномасштабної війни.

Також відбулася Академія з нагоди Дня міста та церемонія вручення звання «Почесний громадянин міста».
Участь в урочистостях взяв заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Рівняни з перших днів війни стали на захист своєї Батьківщини як військові, як волонтери, як патріоти, які роблять те, що вміють найкраще. Кожен прагне захистити свою країну та людей, яких любить, і зробити все заради Перемоги. На жаль, чи не щодня ми ховаємо захисників. Не минає й години, щоб ми не хвилювалися за тих, хто воює. Але ми знаємо, що переможемо. І від кожного з нас залежить, наскільки швидко це буде. І насправді кожен день наближає нас до Перемоги, - підсумував Ігор Тимошенко.

Сьогодні у День міста Рівного рятувальники обласного та районного управлінь ДСНС взяли участь в урочистих заходах.
Зокрема рятувальники спільно із представниками обласної влади, міста, силових структур та громадськості взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника княгині Марії Рівненської (Несвицької) та нагородженні активних рівнян, які зробили вклад у розбудову та розвиток міста.

Сьогодні заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький разом із керівництвом міста та області, силових структур поклав квіти до пам’ятника Марії Несвицької.

Святковою ходою по вулиці Соборній присутні вирушили до Колони Божої Матері, дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв, які загинули у боротьбі за Україну, де поклали квіти.

Сьогодні День міста зовсім не таке свято, яке мало б бути. Адже несе в собі біль та сльози рідних та близьких, чиї життя забрала війна, — підкреслив Руслан Стрельбіцький. — Наш обов’язок - пам’ятати їх та берегти історію. Бо український народ – непереможний.

Також до Дня міста відбувся флешмоб  від студії паркуру та вуличного танцю NONAME та творчого об'єднання Полісяночка. Усе проходило під супроводом живої музики оркестру Рівненської філармонії.

 Читайте також: