Сьогодні, 26 серпня, Міжнародний день собак. Віряни вшановують пам'ять святих мучеників Андріяна і Наталії. До Нового року залишилося 127 днів.

ЯКЕ СВЯТО 26 СЕРПНЯ

 

26 серпня в Україні і світі святкують Міжнародний день собак. Це свято було засноване 2004 року американкою Коллін Пейдж, яка є експертом з поведінки тварин та захисником їхніх прав. Метою цього дня є привернення уваги до важливості собак у нашому житті та заохочення людей брати тварин з притулків. Собаки відіграють важливу роль у нашому житті, бувши вірними друзями, охоронцями, помічниками для людей з особливими потребами, а також допомагаючи правоохоронцям та рятувальникам. Цей день нагадує нам про важливість турботи та любові до цих чудових тварин.

 

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

24 серпня іменини відзначають власники таких імен: Максим, Ірина, Оксана, Ксенія, Микола, Яків.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

За прикметами дня можна дізнатися, якою буде погода найближчим часом і зима:

 

  • холодний ранок — до ранньої зими;
  • туман цього дня — ще буде тепло, а якщо на деревах іній — буде мороз;
  • багато грибів-опеньків — бабиного літа не чекай.

У народі 26 серпня — свято Адріян Осінній і Наталя Вівсянниця. Прозвали його так тому, що в цю пору починають косити овес, а осінь стає дедалі ближчою. Ми також розповідали, яке сьогодні свято в народному календарі та про звичаї і заборони цього дня.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ В ЦЕЙ ДЕНЬ

 

26 серпня, як і в інші дні, церква не схвалює і виступає проти лайки, злості, пліток, наклепу, заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

 

Народні прикмети дня забороняють ходити босоніж - за повір'ям, за голу ногу може вхопити нечисть. Насправді цій забороні є й раціональне пояснення: земля ближче до осені стає холоднішою, тому ходіння босоніж може стати причиною застуди. Категорично на Адріана і Наталю заборонено сваритися з близькими - сварка може затягнутися на довгий час.