Зловмисникам вже повідомлено про підозру.

Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно учасників злочинної групи, які вводили в оману людей та шахрайським шляхом отримували кошти від рівнян.
Так, слідством встановлено, що організувала і налагодила аферу поки невстановлена слідством особа, яка перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області. Саме ця людина координувала злочинну діяльність, визначала роль співучасників, шукала жертв та розподіляла кошти, здобуті злочинним шляхом.
Виконавцями у цій схемі були рівнянка, здолбунівчанин, житель Рівненського району та ще двоє осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі.

Зловмисники працювали за відпрацьованою історією «Ваш родич потрапив у ДТП».

Правоохоронці задокументували вісім фактів такої злочинної діяльності.

Загальна сума завданих потерпілим збитків становить майже два мільйони гривень.

Під час обшуків у фігурантів провадження - у СІЗО, а також за місцями проживання спільників вилучено мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність цих осіб.

Усім п’ятьом особам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, одному з них обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт із електронним засобом контролю, вирішується питання обрання запобіжних заходів іншим співучасникам.

Досудове розслідування проводять слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські повідомили киянину про підозру у придбанні, зберіганні та збуті фальшивої валюти