Більше двох тижнів жителі міста Здолбунів спостерігали, як місцева художниця перетворює радянську стіну в новий витвір мистецтва.

Ідея муралу зародилася ще в квітні. На той момент ми всі ще боялися війни, але уже більш-менш опам'ятовувалися що і як. Цим малюнком я хотіла показати цінність життя, навіть найменшого, навіть коли довкола стільки смерті. Отож, перш за все є історія жінки і маленької рослини. Жінка - то і звернення до образу берегині, матері природи, богині землі. І ось замість дитини вона оберігає саме життя як символ.
А далі відбувається історія. З рослини проростає колосся - пшениця - хліб - їжа - життя - місто. Тому з-за колосся видніються впізнавані будівлі нашого міста.Таким чином коло замкнулося і маленьке збережене життя стає міцним корінням для майбутнього, – так ідею пояснила Софія Корнійчук, але бачачи рідні місця кожен може сприймати його особисто.

Ця історія показує, що маючи лише ідею і бажання можна змінювати місто в якому ти живеш. Побачити мурал можна на одній із сусідніх стін Здолбунівського краєзнавчого музею.

Читайте також: Рівненських батьків з дітьми запрошують до участі у патріотичному параді вишиванок