З 1 вересня у Рівному зросте тариф на вивезення сміття. Пов'язано це із ззростанням вартості паливно-мастильних матеріалів та енергоносіїв. Крім того, тариф, який діяв раніше був чи не найнижчим серед міст України. Скільки рівнянам доведеться викласти за вивіз сміття та чи вплине це на якість надання послуг, дізнавалися наші журналісти.

Двадцять вісім та 33 гривні платитимуть за вивезення сміття мешканці багатоповерхівок та приватних будинків. Це при тому, що на якість надання послуг така ціна жодним чином не вплине.

Ремонтувати техніку підприємству доводиться ще й через містян, які у контейнери для побутового сміття викидають будівельні відходи.

Крім того, новий тариф допоможе підняти заробітну плату працівникам підприємства. Але той факт, що це відбудеться фактично за рахунок коштів рівнян, їх не радує. Навіть попри те, що у дворах деяких багатоповерхівок КАТП 1728 виконує свою роботу сумлінно.

Але чистотою поблизу своїх багатоповерхівок похвалитися можуть не усі рівняни. Тому згідні на нові тарифи лише за умови покращення якості вивезення сміття працівниками підприємства.

У свою чергу працівники КАТП 1728 нарікають на рівнян, які паркують свої автівки таким чином, що сміттєвозу важко дістатися до контейнерів аби очистити їх від сміття.

Тому аби у дворах багатоповерхівок було чисто закликають поважати роботу працівників підприємства та не блокувати проїзд їхнього транспорту в місті. До слова діятиме новий тариф, з різницею близько десяти гривень уже з 1 вересня.