Перший робочий день після новорічних канікул був напруженим. Мало проблем із газом, то ще й гривня почала знову здавати позиції, відвойовані наприкінці минулого року. Почім валюта в рівненських банках — дізнавався Олексій Кривошеєв.

Після святкової стабільності гривню захитало, наче з похмілля. Вже сьогодні курс гривні до долара у рівненських банках коливається від восьми з половиною до дев'яти з половиною гривень за долар. Банкіри не беруться прогнозувати, куди хитне українську валюту завтра.

Відчули на собі здешевлення гривні й пересічні рівняни. Вони переконані, що стали бідніші й у цій ситуації варто покладатись лише на себе.

Нині не спостерігається ажіотажу в касах банків, констатують експерти. Впливатиме на стабільність гривні і світова криза, й політична ситуація в країні, й ціна на російський газ, і ситуація з експортом-імпортом.

Аналітики прогнозують обмінний курс гривні до долара на 2009 рік на рівні дев'яти з половиною гривень за долар у першій половині 2009 й вісім п'ятдесят наприкінці року. Доля гривні — в руках простого українця. Якщо люди кинуться забирати свої заощадження з банків, то втримати гривню буде важко.