Освітній процес у закладах освіти в 2022/2023 н. р. буде організовано за очною (офлайн-навчання), дистанційною та змішаними формами залежно від безпекової ситуації та можливостей фонду захисних споруд у закладах.

 Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

«Форма організації освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті і визначається рішенням військово-цивільних адміністрацій. Рішення приймається за участю батьків учнів. Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік, або перевести дитину на екстернатну чи сімейну форму навчання. Для учнів, батьки яких оберуть онлайн-навчання, у закладі освіти можуть організовуватись окремі класи з дистанційною формою організації освітнього процесу. Жодна дитина не буде поза освітнім процесом», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час селекторної наради щодо готовності закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану.

Міністр підкреслив, що форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації у населеному пункті.

Читайте також: Студент Острозької академії став призером всеукраїнського конкурсу есе про відбудову України