Унеможливити діяльність Московського патріархату. Рівненська обласна рада звернулась до народних депутатів, аби ті прийняли відповідний закон. На сесію, 12 серпня, винесли одразу два звернення. Підтримали лише одне з них, про що у ньому йдеться - дивіться далі у сюжеті.

Вимога до Верховної ради прийняти закон, який унеможливить діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні. Одразу два звернення щодо цього питання винесли на розгляд депутатів Рівненської обласної ради.

Одне із звернень підготували спільно очільники 5-ти фракцій: "За Майбутнє", "Сили і Честь", "Слуги Народу", "Батьківщини" та "Свободи". І ще одне - підготував вже ексголова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

У зверненні автором, якого є Сергій Кондрачук йдеться про вимогу до Обласної військової адміністрації розглянути питання, щодо скасування статутів та державної реєстрації релігійних громад, фактично переклавши питання заборони діяльності московського патріархату на обласне керівництво. В результаті за нього депутати не проголосували - у залі на його підтримку знайшлось тільки 26 голосів.

За друге звернення, підготовлене п'ятьма фракціями, проголосував 61 депутат. В ньому не йдеться про скасування державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП, однак автори звертаються до Верховної Ради, з вимогою прийняти закон, який унеможливить діяльність московського патріархату. Та просять прихожан цих релігійних громад порвати з ними будь-які зв'язки, об'єднавшись з ПЦУ. У коментарі нашому телеканалу: очільник Рівненської єпархії УПЦ МП єпископ Пимен зазначив: не ознайомлювався з текстом звернення та вважає що воно не стосується прихожан.

Варто зазначити, звернення носить деклеративний характер та ніяким чином не впливає на діяльність церкви в нашій області. Втім, демонструє позицію громади. Напередодні, аналогічне прийняли і ще у ряді областей України. Чи дослухаються до них народні обранці у Верховній Раді - покаже час.

 Читайте також: Підозрюваному у знущанні над державним прапором обрали запобіжний захід