Більше половини його техніки й товару у Гостомелі знищили окупанти. Та він перевіз вцілілу частину на захід і тепер частує кавою рівнян. Андрій Ягущин імпортує та продає кавові зерна. У перший день війни росіяни поцілили ракетою в один із його цехів.

 «На жаль, ми втратили частину сировини, а саме каву, яка у нас зберігалася на складах, і втратили більше ніж 50%. Вона попросту згоріла в Гостомелі, але, на щастя, те обладнання, яке ми купили перед початком війни, воно збереглося», — розповів підприємець Андрій Ягущин.

Врятоване обладнання перевіз на батьківщину – до Рівного. До початку війни підприємство Андрія обсмажувало до 100 тонн кави за місяць. Кавові зерна імпортували морем із Південної Америки та Африки.

«Якщо раніше у нас сировина заходила в Одесу, в порт Південний, морем, то зараз ми змушені переправляти контейнери до інших країн і звідти забирати залізничним шляхом, що набагато тяжче, або автомобільним транспортом, що набагато дорожче», — каже Андрій Ягущин.

Попри проблеми з постачанням, підприємство має півсотні сортів кави. У Рівному друзі допомогли облаштувати цех у новому приміщенні неподалік міста.

Саме у Рівному Андрій відкрив вже 3 кав’ярні. Підприємець планує відкрити ще 15 закладів й створити 250 робочих місць.

За інформацією ШоТам.