Близько тижня тому на хімічному гіганті Рівного тиск газу впав до критичної межі. Через це підприємство працює збитково. Якщо ситуація з постачанням блакитного палива не зміниться - завод доведеться зупинити. Ситуацію вивчав Андрій Лобчук.

Якщо "Рівне азот" зупиниться, без роботи залишиться понад 5 тисяч громадян, а місцевий бюджет втратить значну частину надходжень. Крім цього, місту загрожує екологічна катастрофа, оскільки разом з підприємством не працюватимуть й очисні споруди.

Керівництво заводу каже: до таких крайніх дій змушені вдатися через зниження тиску газу. Кращою є ситуація на підприємствах, які використовують менше блакитного палива при вробництві продукції. Газу вони отримують, як і раніше. Втім вже отримали прохання обмежити використання блакитного палива.

Про проблеми з газопостачанням на підприємствах говорило сьогодні обласне та міське керівництво із заступником голови Секретаріату Президента Романом Безсмертним під час селекторної наради. Останній каже, що питання з обмеженням постачання газу потрібно вирішувати на місцях, мовляв у столиці не знають усієї ситуації з діяльністю металургійних та хімічних підприємств.

Кращою залишається ситуація з теплопостачльними підприємствами. Газопостачання їм не зменшили. Принаймні поки що. Адже ліміти газу комунальники мають лише до 15 січня. Тому чиновники вже вкотре закликають громадян розрахуватися з боргами за тепло. Між тим чиновники кажуть: якщо люди не платитимуть за тепло та газ — використуватимуть радикальніші методи боротьби з боржниками.