Для участі в проєкті громади області вже передали понад півтори сотні народних оберегів. За словами організаторів проєкту, усі вироби – оригінальні, поєднують у собі як народні традиції, так і сучасне авторське бачення. Їх експонуватимуть у незвичному форматі: сформують карту Рівненської області, яку виготовляють для цього проєкту. Ляльки представлятимуть територіальні громади з їх особливим колоритом, звичаями, промислами.

Майстрині із Дубенщини теж активно доєднались до участі в проекті. – каже Лідія Білик, начальник відділу освіти, культи та спорту Дубенської РДА. – Із тергромад району нам надійшло понад 50 оригінальних виробів, усіх їх ми централізовано передали до управління культури та туризму Рівненської ОДА. Найбільше робіт отримали від майстринь із Семидубської, Мирогощанської, Смизької, Підлозцівської та Привільненської територіальних громад. Кожна з робіт по своєму цікава. Тож, маємо гарну нагоду і презентувати свій край, і доєднатись до благодійної справи.

Презентують унікальну карту ляльок-оберегів у День незалежності України. Усі охочі зможуть роздивитись та сфотографувати роботи, по тому – відбудеться благодійна ярмарка-розпродаж робіт. Виручені кошти організатори планують спрямувати на підтримку українських військових.

Читайте також: На Рівненщині волонтери передали переселенцям понад 4 тисячі продуктових наборів