За кожним таким фактом поліцейські проводять перевірку, за результатами якої правопорушників притягують до відповідальності.

За сім місяців цьогоріч у Рівному мобільна група з реагування на факти вчинення домашнього насильства здійснила 763 виїзди, із яких 522 повідомлення підтвердилось. У порівнянні із аналогічним періодом минулого року їх кількість становила 922 та 603 відповідно.

За результатами перевірок поліцейські винесли 228 термінових заборонних приписів, склали 438 адміністративних протоколів за статтею 173-2 КУпАП. На профілактичний облік поставлено 314 кривдників, а такожрозпочато кримінальні провадження за 53 фактами.

Усього від домашнього насильства постраждало 612 осіб: 455 жінок, 60 чоловіків та 97 дітей.

Поліцейські закликають громадян не замовчувати факти домашнього насильства та інформувати про це відповідні компетентні органи. Подолання проблеми вимагає оперативного реагування та скоординованих дій усіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії та запобігання домашньому насильству.

Читайте також: На Рівненщині правоохоронці задокументували злочинну діяльність зловмисника, який розповсюджував заборонену символіку комуністичного режиму