На Рівненщині головам громад роздали військові каски. Їх передадуть бійцям тероборони. 1554 каски виділили на область. Найбільше отримав їх прикордонний, Вараський район. Закупили їх за кошти обласного бюджету, долучились фінансуванням і 57 громад області. Більше подробиць розповість Дмитро Тригубець.

Більш як півтори тисячі касок першого класу захисту, передадуть рівненським військовим. Виробник - Туреччина. Перед тим як поїхати безпосередньо до військових частин, вони пройшли усі перевірки на міцність.

Вони призначені для Тероборони: каски розподілили відповідно до виділених коштів та за територіальним принципом. Найбільше поїде до прикордонного з Білоруссю - Вараського району. Голова громади каже, ці каски якісно відрізняються від тих, якими воїнів на початках забезпечували волонтерів.

Командир бригади тероборони області Олександр Цись каже, каски з раніше закупленими бронежилетами, дозволили повністю екіпірувати захисників Рівненщини.

На закупівлю спорядження витратили 7 мільйонів з обласного бюджету та 5 мільйонів з кошторису 57-ми територіальних громад. Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль каже, ті громади які не брали цього разу участь, зробили це раніше.

Загалом для забезпечення спорядженням військовослужбовців за кошт платників податків виділено 41 мільйон гривень, у тому числі близько 25 з кошторису територіальних громад. Військові кажуть: надійний захист додає до мотивації і ще й упевненості у власній безпеці.

Читайте також:  500 кг благодійного вантажу від мешканців Костопільської громади доставили на Харківщину