Два факти пропозиції та надання неправомірної вигоди задокументували поліцейські вчора, восьмого серпня. Жителям Рівненського та Вараського районів тепер загрожує кримінальна відповідальність.

У поле зору екіпажу групи реагування патрульної поліції відділення №4 (м.Березне) у селищі Соснове близько 21-ї години потрапив без номерних знаків мотоцикл, водій якого до того ж рухався без мотошолома.

Під час зупинки транспортного засобу та перевірки документів з'ясувалося, що мотоцикл «Loncin» незареєстрований у встановленому законодавством порядку, а 27-річний кермувальник, житель села Яцьковичі, за зовнішніми ознаками перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Утім, від проходження огляду на місці події та в медзакладі він відмовився.

Аби уникнути адмінвідповідальності, порушник запропонував поліцейським хабар у сумі 1000 гривень та 100 злотих. Попередження про кримінальну відповідальність його не зупинило і він поклав на сидіння службового авто грошові кошти.

А у селищі Рафалівка близько 17:10 поліцейські СРПП відділення №1 (смт Володимирець) виявили незареєстрований мотоцикл «Viper», 33-річний водій якого, житель села Великий Жолудськ, теж керував транспортним засобом напідпитку. Аналогічно попередньому факту він відмовився від огляду на стан сп’яніння.

Під час складання адмінматеріалів 31-річний пасажир двоколісного запропонував «вирішити» питання на місці і поклав 1000 гривень у папку поліцейського.

Слідчо-оперативні групи задокументували кримінальні правопорушення, а грошові кошти та транспортні засоби вилучили в рамках досудових розслідувань, розпочатих за частиною 1 статті 369 КК України. Крім того, на обох мотоциклістів, які до того ж не мали посвідчення водія, склали адмінматеріали за порушення правил дорожнього руху.

Читайте також: На Соборній "Москвич" збив жінку