фото ілюстративне
Освітній ІТ-проєкт Career Passport #Ukraine стартував у Рівненській області.

 Про це інфрмує Урядовий портал.

Це пілотний проєкт, який реалізується завдяки партнерству компанії Global Grid For Learning (з технологічним центром у Рівному), лідера ринку освітніх послуг Coursera та департаментом освіти і науки Рівненської ОДА.

«Подібний проєкт — це можливість для молоді здобути затребувані на ринку навички, швидко знайти роботу в Україні та вільно почуватися в цифровому середовищі. Ми маємо створювати нові можливості для молодих людей — надати відповідну освіту, яка дозволить працювати в ІТ-компаніях. Адже попит на таких фахівців величезний», — зазначив директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Учасниками Career Passport #Ukraine можуть стати учні 9-11 класів, а однією з ключових умов навчання є знання англійської мови. Участь у проєкті безоплатна та відбуватиметься в онлайн-форматі під супроводом менторів, на базі платформи Coursera, протягом трьох місяців. Навчання розпочнеться з 1 серпня 2022 року. Після завершення курсу учасники отримають сертифікати.

Керівник українського підрозділу компанії Global Grid For Learning Олександр Стасюк підкреслив:

«Наша місія — формування фундаменту для цифрової трансформації освітньої сфери. Розпочнемо навчання спочатку для 200 дітей. Пілотна фаза всього проекту триватиме з 1 серпня до 1 листопада. У подальших планах — всеукраїнське масштабування для 5-7 тисяч дітей із центром у Рівному».

Студенти зможуть прослухати онлайн-курси від провідних компаній світу за напрямами: ?IT Support Professional, by GoogleSocial Media Marketing. by Meta (Facebook)Full Stack Software Developer, by IBM

«Основною метою освітнього ІТ-проєкту Career Passport #Ukraine є цифрова грамотність молодих українців шляхом інноваційних технологій та вихід програми на національний рівень», — зазначила заступник голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.

За інформацією uagolos.

Читайте також: У Рівному продовжують реконструювати музичну школу (ВІДЕО)