4 серпня в світлиці 3-ї державної пожежно-рятувальної частини прийняли присягу на вірність Українському народові 25 випускників навчального пункту, котрі після отримання необхідних практичних та теоретичних знань оволоділи робітничою професією машиніста насосних установок пожежно-рятувального транспортного засобу, які в подальшому будуть працювати на посадах водіїв в пожежно-рятувальних підрозділах області.

Вже теперішні водії, місяць проходили навчальний курс по оволодінню даною професією. За увесь час навчання, досвідчені фахівці Служби порятунку «101» навчали слухачів керівних нормативних документів, будову, технічну характеристику та види технічного обслуговування пожежних автомобілів і обладнання, яке знаходиться на них, а також основні заходи безпеки при роботах.

У ході практичної частини занять, педагогічні пра­цівники навчального пункту особливу увагу приділили вивченню майбутніми рятувальниками спецагрегата пожежного автомобіля, а саме пожежного насоса.

Після приведення слухачів до присяги, до вже теперішніх рятувальників-водіїв з напутніми словами звернувся заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук: - «Від керівництва Головного управління ДСНС дозвольте привітати вас з цією знаменною подією. Обравши мужню професію і складаючи присягу на вірність Батьківщини ви поклали на себе відповідальні і благородні обов’язки представника держави в забезпеченні найбільшої цінності - життя людини. Бажаю вам з високою гідністю пронести почесне звання бійця Служби порятунку Рівненщини».

У свою чергу начальник навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС області полковник служби цивільного захисту Роман Пелех теж привітав випускників.

В своїй промові він зазначив, що під час гасіння пожеж від ваших вмілих дій залежатиме порятунок життя. Та нагадав, що присяга в усі часи була символом і вираженням професійної честі, особистої гідності пожежного-рятувальника та закликав молодь в одностроях Держслужби з НС берегти та примножувати традиції пожежно-рятувальної служби Рівненщини.

Колектив Служби порятунку Рівненщини вітає колег із складанням присяги на вірність українському народові та бажає міцного здоров’я й спокійної служби.

Читайте також: В Україні розробили мобільний додаток, який зможе вберегти жінок від домашнього насильства