За результатами проведених експертиз і зібраної доказової бази слідчі районного управління поліції за погодження із Рівненською окружною прокуратурою повідомили 44-річному жителю обласного центру про підозру в скоєних наркозлочинах. Тепер йому може загрожувати реальний термін ув’язнення.

До того ж, у суді нині розглядаються матеріали кримінального провадження щодо обвинувачення його у зберіганні та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин. Однак, це ніяк не вплинуло на подальшу злочинну діяльність.

Під час санкціонованого обшуку в квітні цьогоріч поліцейські управління боротьби із наркозлочинністю у Рівненській області, слідчі Рівненського РУП за оперативного супроводу працівників УСБУ виявили і вилучили в квартирі лабораторне обладнання для виготовлення метамфетаміну, п’ять сліп-пакетів із аналогічним психотропом у великих розмірах, ємність із соляною кислотою та тканину, яка містила псевдоефедрин.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Відомо, що він сам є споживачем наркотиків і перебуває на обліку.

Досудове розслідування за частиною 2 статті 309, частиною 1 статей 311, 313 КК України триває.
За скоєні злочини рівнянину може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

Крім того, під час обшуку правоохоронці вилучили у рівнянина два перероблених під вогнепальну зброю стартових пістолети. За цим фактом у рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії.

Читайте також: На Рівненщині СБУ попередила контрабанду прекурсорів на понад 1,5 мільйона гривень