Слідчі відділення №2 (смт Рокитне) закінчили досудове розслідування та за процесуального керівництва Рокитнівського відділу Сарненської окружної прокуратури скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження відносно 38-річного обвинуваченого в завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху.

03 червня цього року житель села Грабунь із власного мобільного зателефонував на спецлінію 102, що на автовокзалі по вулиці Київській у Рівному перебуває чоловік, у сумці якого може знаходитись вибухівка.

 

Працівники вибухотехнічної служби та кінологи обстежили приміщення і територію вокзалу. Жодних вибухонебезпечних предметів не виявили. Крім того, правоохоронці оглянули транспортні засоби та перевірили громадян, які підпадали під наданий заявником опис. Інформація не знайшла свого підтвердження.

Працівники карного розшуку відділення поліції № 2 (смт Рокитне) спільно із працівниками СБУ Сарненського РВ УСБУ в Рівненській області оперативно встановили його особу та місце перебування.

Підозрюваний у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 КК України, пояснив, що будучи напідпитку, вирішив пожартувати. Результати освідування показали — 1,26 проміле.

Обставини, які пом’якшують покарання обвинуваченого— щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення. Натомість обтяжуюча — скоєння злочину у стані алкогольного сп'яніння.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Жителя Рівненщині розшукують за підозрою у скоєнні грабежу