До п’ятнадцяти років позбавлення волі загрожує жителю Рівного за вбивство знайомого.

 Слідчі відділення поліції № 1 (м. Рівне) зібрали достатньо доказів для доведення вини підозрюваного в умисному вбивстві 45-річного жителя села Верхівськ та скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом.

Бездиханне тіло однокласника на підлозі у будинку за місцем проживання виявив 45-річний житель Верхівська близько 10 години, 24 лютого, цьогоріч.

Під час проведення першочергових процесуальних дій слідчі встановили, що злочин стався 21 лютого. В той день 61-річний житель Рівного приїхав у Верхівськ до знайомої. Втім, за місцем проживання її не було, тому пішов до 45-річного товариша. Разом вони розпивали спиртні напої. Між чоловіками виник конфлікт, під час якого зловмисник взяв сокиру, якою умисно наніс обухом та лезом не менше шести ударів по голові, шиї та тулубу потерпілого.

Під час судово-медичної експертизи на його тілі було виявлено три непроникаючі рани в ділянці м’яких тканин голови, та три проникаючі рани в шию та лівий плечовий суглоб. Згідно із висновком експерта смерть чоловіка настала внаслідок масивної крововтрати.

Поліцейські оперативно встановили особу зловмисника. 26 лютого за фактом умисного вбивства 61-річному чоловіку повідомили про підозру за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За результатами проведених експертиз та зібраних у справі доказів слідчі відділення поліції №1 (м. Рівне) Рівненського РУП закінчили досудове розслідування та за процесуального керівництва окружної прокуратури скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом до суду.

Свою вину у скоєному 61-річний обвинувачений визнає та співпрацює із органами досудового розслідування.

Відомо, що зловмисник раніше не судимий, однак за умисне вбивство йому загрожує від семи до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: У Рівному спіймали наркоторговця