Чи дотримуються рівняни комендантської години ? Аби це дізнатись наші журналісти провели спільне патрулювання з правоохоронцями. Втім, зафільмували й інші правопорушення. Серед них: ймовірний грабіж, бійка, лайка до правоохоронців, сімейне насильство та виявлені наркотичні речовини. Як усе відбувалось - дивіться далі.

Субота 30-го липня. 19:00. У інспекторів патрульної поліції поліції шикування та інструктаж. Вже за годину - початок роботи по охороні громадського порядку. Це Андрій Медведь та Олександр Новак , сьогодні ми працюємо з ними. О пів на дев'яту вечора, перший виклик - і одразу грабіж.

Окрім охорони правопорядку, патрульні слідкують за дотриманням водіями правил дорожнього руху. Помічаємо на дорозі автівку з вимкненими фарами. Поліцейські зупиняють порушника.

Їдемо далі. До комендантської години залишається хвилин з п'ятнадцять, а до нашого екіпажу надходить повідомлення про бійку у самому центрі міста. По приїзду бачимо компанію молодиків. Один з них - починає провокувати правоохоронців, не реагує на прохання не вживати нецензурну лексику та відмовляється показати документи.

Впродовж комендантської години здійснють і перевірку транспортних засобів. Чимало рівнян у цю пору пересувають на таксі: у останніх є дозвіл працювати. Втім, правоохоронці все ж цікавляться у пасажирів метою їхньої поїздки. Відмовки різні: хтось їде від дівчини, а хто додому, але чомусь зупиняються на заправці та рухаються у протилежний бік від місця проживання.

Втім, трапляються і цікавіші випадки. Зупиняємо легковик. За кермом таксист, а от до пасажирів у патрульних з'явились питання. І не дарма, при поверхневій перевірці у чоловіків знайшли шприц та кілька упаковок метафіну. Препарат у собі містить наркотичну речовину - метадон. Поліцейських запевнили, проходять замісну терапію та на усе мають дозвільні документи.

У чоловіків з документами та рецептом усе в порядку. Притягнути їх до відповідальності можна лише за умови, якщо кількість наявного у них препарату перевищить зазначену у відповідному дозволі. Патрулюючи місто, надходить і ще один виклик. До одного з гуртожитків, в якому нині проживають переселенці. Правоохоронців викликали через насильницькі дії чоловіка до своєї співмешканки.

Потерпіла відмовилась писати заяву на свого кривдника. А отже патрульні обмежились попередженням. Наступний виклик - знову до гуртожитку. В епіцентрі подій знову переселенець в стані сп'яніння. Не на жарт перелякав сусідів погрозами. Останній проживає з маленькою дитиною.

На місце приїхала ювенальна поліція, аби малюку нічого не загрожувало. Старший лейтенант Андрій Медведь та лейтенант поліції Олександр Новак розповідають, найчастіше стикаються з тими, хто навіть не усвідомлює всю небезпеку своїх дій. Ми запитали, чи помітили вони зміну у ставленні громадян до поліції.

З-поміж усього іншого відзначають нехтування забороною на пересування у комендантську годину. Втім мають надію на запровадження штрафних санкцій за порушення. Нині, закондавці пропонують таке нововведення. В разі ухвалення закону, порушникам загрожуватиме від 510 до 850 гривень штрафу.

 Читайте також: На Рівненщині судитимуть учасників злочинної організації, які налагодили канал постачання наркотиків у колонію