«Красиві» поєднання із парних чисел як то «5577» або чийсь рік народження «2000» стали доступними не тільки власникам легкових автомобілів.

Від 24 липня вступила в силу Постанова, яка стосується Порядку державної реєстрації транспортних засобів і дозволяє платні номерні знаки абсолютно всім транспортним засобам.

Тож власники мопедів, моторолерів, мотоциклів, три- і квадроциклів, вантажних авто, автобусів тепер можуть отримати номерні знаки платної комбінації

Така процедура заміни номерного знаку, відповідно, означає перереєстрацію транспортного засобу. Вартість цієї послуги орієнтовно 512 грн (послуга + бланк свідоцтва). А вартість омріяного номерного знаку можна перевірити онлайн за посиланням: https://hsc.gov.ua/.../nomerni-znaki.../vartist-nomeriv/

Для перереєстрації, слід обрати зручний територіальний сервісний центр МВС. І зареєструватися для отримання послуги. Перелік документів, що треба мати з собою фізичній особі або юридичній особі можна переглянути тут: https://bit.ly/3ouxatr

Крім того, умови платного зберігання номерних знаків у сервісних центрах МВС змінено і продовжено на час воєнного стану. Знищення номерних знаків, які перебувають на зберіганні, відтерміновується до звернення власника. Тобто, якщо термін зберігання номерних знаків вичерпався і його не продовжили, бо не має такої можливості саме зараз, то номерні знаки поки що не утилізують. Відлік терміну зберігання цих номерних знаків зупиняється та їх знищення не проводиться.

Надалі продовжити термін зберігання номерних знаків буде можливо вже після скасування воєнного стану. При цьому, якщо особа немає змоги сплатити за зберігання номерних знаків під час воєнного стану, то номерний знак все одно залишатиметься на зберіганні. Оплату можна буде внести пізніше.
Зауважимо, передачу номерних знаків, які знаходяться на відповідальному зберіганні, до інших територіальних сервісних центрів МВС не передбачено законодавством.

Читайте також: На Рівненщині видають допомогу переселенцям від організації World Central Kitchen