Звільнення через боротьбу з Московським патріархатом чи звичайне кадрове питання. Голову Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука хочуть звільнити з посади, останній стверджує що проблемою стала його категорична позиція у релігійному питанні. Втім, його колеги кажуть - останній намагається у всьому знайти свої політичні дивіденти.

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук невдовзі може позбутись своєї посади. Останній опублікував відповідний проєкт рішення, підписаний очільниками чотирьох фракцій та додаток до документу, де причиною звільнення - є втрата довіри серед депутатського корпусу та винесення на сесію питань, які розколюють суспільство.

Сергій Кондрачук має на увазі позачергову сесію 5 червня: тоді забракло кворуму і звернення про заборону Московського патрірхату не підтримали. Що стосується проєкту рішення про звільнення голови обласної ради - ми вирішили запитати позицію тих, хто його власне і підписав. Один з них - Віталій Ундір, за його словами рішення є кадровим і немає жодного відношення до релігійного питання.

Ігор Ясенюк - один з підписантів проєкту рішення. На його думку релігійне питання також не є визначальним у питанні про звільнення голови обласної ради. Подібну позицію в раді мають представники "Батьківщини" та "Слуги Народу". Однак на думку Сергія Кондрачука, він став незручний саме через його категоричну позицію щодо Московського патріархату. А до цього, йому завжди вдавалось знайти спільну думку з депутатами.

Хочуть звільнити і голову бюджетної комісії, Ігора Ясенюка, який також виявив інціативу змінити голову обласної ради. Сергій Кондрачук каже, заслухують його звіт, і будуть приймати відовідне рішення. В свою чергу Ігор Ясенюк каже, бюджетні питання за час даного скликання ніколи не ставали предметом протирічь, а йому вдавалося знаходити підтримку у залі.

Опоненти голови обласної ради кажуть, їх важко назвати прихильниками Московського патріархату. Однак, в час війни, за їх словами, потрібно сконцентруватись на добровільному переході між конфесіями та вести діалог. Втім, у обласній раді є і прихильники категоричної позиції щодо заборони МП. Одними з них є представники фракції "Свободи". Кажуть - ініціативу голови підтримують, однак звільняти його чи ні - остаточно рішення ще не прийняли.

Яким буде рішення обласної ради: та чи вдасться Сергію Кондрачуку залишитись на посаді. Стане відомо на черговому пленарному засіданні обласної ради 12 серпня.

Читайте також: Тонни гуманітарної допомоги роздають у Гощі (ВІДЕО)